Kosten en vergoeding

De waarde van haptotherapie

De waarde van haptotherapie is voor iedereen verschillend en eigenlijk niet in geld uit te drukken. Natuurlijk zijn er wel kosten verbonden aan de tijd die we samen doorbrengen. Jij bent waardevol, het is dus een waardevolle investering in jezelf!

Sessie Haptotherapie - in praktijk

50 minuten

€ 94,00

 

Out of the box - into the woods

120 minuten

€ 222,00

Factuur

De factuur ontvang je digitaal per email, aan einde van de maand. Deze dient binnen 14 dagen na ontvangst betaald te zijn. Je kunt daarna de factuur eventueel indienen bij je zorgverzekering, zij betalen het te vergoeden deel van de kosten aan jou terug.

Vergoeding

Vergoeding voor haptotherapie is meestal (voor een deel) mogelijk via je zorgverzekering uit een aanvullend pakket. Een overzicht van vergoedingen specifiek voor haptotherapie per zorgverzekeraar vind je hier . Een voorwaarde voor vergoeding is dat de zorg geleverd wordt door een geregistreerde haptotherapeut. Ik ben geregistreerd bij de beroepsvereniging VVH. Voor vragen over vergoeding kun je contact opnemen met je eigen zorgverzekering. 

Verhindering

Bij verhindering wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht indien je op werkdagen uiterlijk 24 uur voor de afspraak contact hebt opgenomen. In alle andere gevallen ontvang je een rekening met de kosten van 1 behandeling.

Kwaliteit

GZ-Haptotherapeut staat voor kwaliteit. De Vereniging van Haptotherapeuten VVH is de landelijke beroepsvereniging van GZ-Haptotherapeuten. Zij beheert het register van erkende GZ-haptotherapeuten en ziet op de kwaliteitseisen.